sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Strat de zapada,preturi pentru noul sezon de ski


Totul despre NOUL SEZON DE SCHI din România – pârtii, stratul de zăpadă, preţuri

Aproximativ 150.000 de români îşi petrec anul acesta sărbătorile de iarnă în staţiunile montane din România, cei mai mulţi fiind aşteptaţi aici de Revelion, mai exact peste 90.000 de persoane, potrivit estimărilor realizate de către specialiştii în domeniul turismului. Turiştii vor plăti mai mult de REVELION decât de CRĂCIUN.
Astfel, de Revelion, turiştii vor plăti, în medie, sume cuprinse între 800 şi 1.000 de lei de persoană pentru a sărbători trecerea în noul an în staţiunile montane. Cei care vor dori să beneficieze, însă, de facilităţile şi de confortul oferit de hotelurile de lux de pe Valea Prahovei vor plăti chiar şi 3.100 de lei de persoană, având în vedere că aceasta este una dintre cele mai scumpe destinaţii de iarnă din România.

De asemenea, cu ocazia Anului Nou, specialiştii în domeniul turismului se aşteaptă ca gradul de ocupare al unităţilor de cazare din zonele montane să ajungă până la 80%, în creştere faţă de cel înregistrat de Crăciun, de circa 50%.
De Crăciun, se aproxima că vor fi găzduite 60.000 de persoane în hotelurile şi în pensiunile din ţară, acestea urmând să cheltuiască pentru cazare şi pentru masă suma de 8 milioane de euro, conform datelor furnizate de către reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPRT).
Cea mai mare parte a lor, 28.000 de români, urmau să se cazeze în pensiunile aflate în zonele rurale, unde costul mediu al unui pachet turistic era de circa 550 de lei, potrivit Mediafax. Aceştia erau urmaţi apoi în clasament de către cei care alegeau ca destinaţie pentru petrecerea zilelor libere din preajma Crăciunului staţiunile montane, care au plătit până la 700 de lei de persoană pentru cazare, şi cei care au plecat în vacanţă în staţiunile balneare sau care au vizitat Capitala.
Cele mai multe pârtii din ţară se găsesc în judeţul Prahova
Atunci când vine vorba despre pârtiile unde se vor putea bucura de sporturile de iarnă la finalul anului, românii fac alegerile, de cele mai multe ori, în funcţie de oraşul în care locuiesc. "Cei din sudul României merg pe Valea Prahovei, în Poiana Braşov şi la Predeal. Oltenii aleg Parângul şi Valea Jiului, clujenii aleg mult Maramureş, Arieşeni şi Părtiniş, iar moldovenii merg la Vatra Dornei sau tot în Maramureş", a declarat pentru gândul Traian Bădulescu, consultant în domeniul turismului.
"Din fericire, noi avem facilităţi pentru sporturi de iarnă în orice punct al ţării", a mai adăugat el.
La ora actuală, în România există 147 de pârtii omologate, dintre care cele mai multe se găsesc în judeţul Prahova, mai exact 23, conform datelor făcute publice de Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale (MDRT). Pe locul al doilea în topul judeţelor unde turiştii români şi străini pot practica sporturile de iarnă se află Harghita, cu 22 de pârtii omologate, urmat apoi de Braşov şi de Hunedoara.
La polul opus, cele mai puţine pârtii omologate se află în judeţele Iaşi, Mureş, Neamţ, Bistriţa Năsăud şi Covasna unde iubitorii sporturilor de iarnă, precum schiul sau snowboard-ul, nu au la dispoziţie decât o singură pârtie.
Pe primele locuri în clasamentul judeţelor unde pot fi găsite cele mai mari pârtii din România se află Braşovul, Suceava, Maramureş, Bihor şi Prahova unde turiştii pot schia pe distanţe de până la 4.752 de metri. Astfel, pârtia cu cea mai mare lungime din România este Drumul Roşu, ea fiind urmată apoi în top de pârtia Sulinar, ambele aflate în Poiana Braşov.
Pe locul al treilea în clasament se află pârtia Dealul Negru din judeţul Suceava, aceasta având o lungime de 3 kilometri.
Top 15 cele mai mari pârtii din ţară

FOTO: gândul.info (date MDRT)
Există şi patru pârtii în România cu lungimi mai mici de 250 de metri. Printre acestea se numără pârtia Gondola din Masivul Bucegi, care are o lungime de 150 de metri, şi Pârtia D de la Păltiniş, judeţul Sibiu, cu o lungime de 240 de metri.
Cât plătesc turiştii pentru o urcare cu teleschiul sau cu telescaunul
Românii care aleg să îşi petreacă ultimele zile din an pe pârtiile din Poiana Braşov, unde deschiderea oficială a sezonului de schi a avut loc încă de pe data de 22 decembrie, pot folosi una dintre cele zece instalaţii de transport pe cablu, printre care se numără două telescaune şi cinci teleschiuri.

FOTO: Laurentiu Mich/Mediafax Foto
Pentru o coborâre sau pentru o urcare ei vor plăti 20 de lei/adult şi 10 lei/copil, în cazul în care acesta are o vârstă mai mică de 12 ani, sau 960 de lei pentru un abonament valabil 10 zile.
La Cavnic un abonament de o oră la teleschi costă 30 de lei/adult şi 25 de lei/copil, iar un abonament valabil o zi costă 95 de lei/adult şi 90 de lei/copil.
Pentru a închiria echipamentul necesar pentru practicarea sporturilor de iarnă cei care ajung pe pârtia Clăbucet din Predeal trebuie să plătească până la 40 de lei pe zi, cea mai scumpă fiind închirierea unei plăci de snowboard.
Zăpadă de până la 70 de centimetri grosime în Munţii Făgăraş
Anul acesta, românii nu se vor putea bucura de zăpadă în noaptea dintre ani, dar vor putea schia în continuare pe pârtii în ciuda faptului că din cauza temperaturilor mai ridicate din ultimele zile grosimea stratului de zăpadă a fost diminuată, după cum a explicat pentru gândul meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
În sudul şi în estul ţării vor apărea condiţii de ceaţă în a doua parte a nopţii de Revelion, iar temperaturile minime se vor situa în intervalul -12 – 0 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei unde ele pot coborî până la -17 grade Celsius.
La ora actuală, stratul de zăpadă cu cea mai mare grosime se înregistrează în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, potrivit datelor ANM. La Azuga şi la Predeal grosimea stratului de zăpadă ajunge până la 33 de cm, iar în Buşteni la aproape 50 de cm.


www.gandul.info



clapari,boots ski,clapari de vanzare,clapari second hand,clapari sh,oferta clapari schi,magazin echipamente ski,magazin schiuri si clapari,bucuresti,timisoara,brasov,suceava,oradea,bacau,constanta,schiuri de vanzare,schiuri second hand,atomic,rossignol,salomon,dynastar,fscher,blizzard,head,k2,tecnica,nordica,volkl,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu